Almar en Sabrina in Argentinie

Purmamarca, Humahuaca en Quebrada de las flechas

De wekker ging als vanouds af. Hoewel we al iets eerder wakker waren is het dommelen ook wel lekker. Eerst ontbijt en dan naar de 7 kleuren berg. Om een goed uitzicht te hebben moesten we hiervoor een rode berg op. Deze regio is werkelijk een lappendeken van kleuren. De 7 kleurenberg was mooi om te zien.

Vervolgens stipt om 9 uur verder richting het noorden, naar Humahuaca. Het centrum is nog authentiek en kleinschalig. Begint helaas al wel heel toeristisch te worden. Schattige huisjes en mooie pleintjes etc. Tilcara wat iets zuidelijker licht is een gelijksoortig dorpje. De sfeer van vroegere tijden komt je nog tegemoet. In Tilcara even in de rij gestaan om te tanken. Onze tank was half vol maar je weet maar nooit. Een goede zet geweest. In Humahuaca stonden ze in 2 zeer lange rijen. 20 auto's was niets, PER RIJ!

De route ging nu weer naar het zuiden. We namen de oude weg richting Salta. Over een fietspad welke 2 baans is dwars door het regenwoud over de bergen. Sommige vrouwen snappen dit echt niet en komen op onze helft de bocht door zeilen. Deze kronkelige weg van 40 kilometer hebben we weten te overleven met uitzichten over het regenwoud.

Salta weer lekker laten liggen verder richting Cafayate. Voor de Quebrada de las flechas (vallei van de pijlen) wilden wij gaan overnachten. Geen enkel hotel of iets dergelijks te vinden maar wel een tankstation. Vol gooien dus. Dan maar door, door de vallei. Dit was een mooie route. Delen deden ons denken aan een ingestort / verzopen Grand Canyon (zie de foto's). Flink gezocht naar een kloof / spleet, De keel van de duivel en het amfitheater, in de bergen welke zich ongeveer bij kilometerpaal 49 moesten bevinden. Niets gevonden. Tot we bij kilometerpaal 47 aankwamen. En daar waren ze. Dank je wel Lonely Planet! Voor niets heen en weer gereden alsof wij het als enige niet konden vinden.......

Om 17.45 uur eindelijk aangekomen in Cafayate, waar weer een flinke rij auto's voor het tankstation stond. Wij hadden 100 kilometer geleden al getankt. Het eerste hotel direct prijs voor een overnachting. Een drankje hadden we wel verdiend. Sabrina een Caipirinia en voor Almar een Salta bier, helaas worden deze alleen in 1 liter flessen geleverd. Proost!